Ασφάλιση Σκάφους

Απολαύστε το ταξίδι, την θάλασσα, τον ήλιο, τα μαγευτικά τοπία και τους ταξιδιωτικούς σας προορισμούς με ασφάλεια. Όπου κι εάν επιλέξετε να ταξιδέψετε τα προγράμματα για την ασφάλιση του Σκάφους σας θα σας προστατεύουν και θα σας ακολουθούν

image25
image26

Σκάφος

Η ασφάλιση του σκάφους σας είναι υποχρεωτική και το ασφάλιστρο καθορίζεται κυρίως από την ιπποδύναμη της μηχανής ενώ ενδέχεται να παίξει ρόλο και η ηλικία του χειριστή.

image27

Ιστιοφόρο

Η ασφάλιση του ιστιοπλοϊκού σκάφους είναι υποχρεωτική από τον Νόμο και το ασφάλιστρο καθορίζεται – σε αντίθεση με το φουσκωτό – από το ολικό μήκος και τον αριθμό των επιβαινόντων ενώ ενδέχεται να παίξει ρόλο και η ηλικία του χειριστή

image28

Τζετ Σκι

H Άδεια Χειριστού είναι απαραίτητη και η ασφάλισή του είναι υποχρεωτική από τον Νόμο. Το ασφάλιστρο καθορίζεται αποκλειστικά από την ιπποδύναμη της μηχανής ενώ ενδέχεται να παίξει ρόλο και η ηλικία του χειριστή.

Ασφάλιση Σκαφών

Ο Κλάδος Ασφάλισης Σκαφών περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές από τον νόμο καλύψεις Αστικής Ευθύνης καθώς και ασφαλίσεις κατά ζημιών του ίδιου του σκάφους, που μπορεί να προκληθούν από φωτιά, βύθιση, κλοπή, αμέλεια πληρώματος, ρύπανση κλπ. Απευθύνεται σε ένα πολύ μεγάλο κοινό που αποτελείται από όσους διαθέτουν σκάφη, μικρά ή ταχύπλοα, φουσκωτά, ιστιοπλοϊκά κ.ά. τα οποία χρησιμοποιούνται κατά βάση για αναψυχή, για ενοικίαση ή για θαλάσσια σπορ.

image29

Προσαρμώστε την Ασφάλεια στα μέτρα σας.

ONLINE ΤΙΜΟΛΟΓΙΣΗ

Η Ασφάλεια Σκάφους είναι Υποχρεωτική;

Η μετακίνηση και κυκλοφορία των πλοίων αναψυχής, των επιβατηγών πλοίων και των μικρών σκαφών του Πρώτου Μέρους του παρόντος νόμου καθώς και των μικρών σκαφών ή άλλων θαλάσσιων μέσων αναψυχής τα οποία θεωρούνται ταχύπλοα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς λιμένα, επιτρέπεται μόνον αν αυτά είναι ασφαλισμένα.

Ειδικότερα:

αα. Πλοία με ολική χωρητικότητα ίση ή μεγαλύτερη των 300 gt υποχρεούνται να διαθέτουν ασφάλιση σε ισχύ σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 6/2012 (Α’ 7).

Ποίες είναι οι Καλύψεις;

α. Οι υποχρεωτικές από το Νόμο καλύψεις αστικής ευθύνης
Η ασφάλιση της αστικής ευθύνης σκάφους καλύπτει τον κάτοχο από οικονομικές απώλειες που θα υποστεί εάν κληθεί να αποζημιώσει τρίτους για τραυματισμό ή θάνατο τρίτου, για υλικές ζημιές άλλων σκαφών ή λιμένων καθώς και κάλυψη για πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης.

Η Ασφάλιση Σκάφους καλύπτει άλλον οδηγό;

Η ασφάλιση του σκάφους  καλύπτει και άλλον οδηγό με νόμιμη άδεια – καλό όμως είναι να δηλώνετε από την αρχή αν θα οδηγεί το σκάφος και κάποιος άλλος οδηγός καθώς στην περίπτωση που έχει την άδεια χειριστή για διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο, ενδέχεται να υπάρξει επασφάλιστρο.

Μπορώ να κάνω χρήση του Σκάφους για Θαλλάσια Σποp;

Η χρήση του σκάφους  για θαλάσσια σπορ όπως σκι, μπανάνα, αλεξίπτωτο κ.λπ. πρέπει να δηλώνεται στην ασφαλιστική εταιρεία ώστε να υπολογιστεί το σχετικό επασφάλιστρο και κυρίως να καλυφθεί πιθανό ατύχημα κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων.

elGreek
Μετάβαση στο περιεχόμενο